Ce trebuie să știi înainte de operația de implant mamar

Ce trebuie să știi înainte de operația de implant mamar
Publicat: 05/04/2017, 09:43
Actualizat: 22/04/2017, 18:31

Potrivit informațiilor publicate de Time, aceste forme de cancer sunt cauzate de limfomul anaplazic cu celule mari care acționează asupra celulelor din jurul implantului. Acest limfom nu este o formă de cancer la sân, ci se găsește în nodulii limfatici sau în cei de la nivelul pielii.

„Aceștia au fost identificați la femeile care au avut diverse probleme cu implantul realizat, cum ar fi noduli sau asimetrie”, a explicat medicul estetician Clara Lee de la centrul pentru studiul cancerului din cadrul Universității de Stat din Ohio.

Femeile apelează la implantul de sân din două motive, pentru mărirea sânilor sau pentru reconstrucția acestora în urma operațiilor de mastectomie. Cancerul poate apărea în oricare dintre aceste situații, chiar dacă riscul este destul de scăzut. Limfomul anaplazic cu celule mari apare la 1 din 300.000 de femei care au făcut un implant mamar.

„Cancerul evoluează cu încetinitorul, astfel că mare parte dintre femei au șansa să descopere la timp tumora și să o îndepărteze. Totuși, în ultimul timp, au fost înregistrate decese cauzate de această afecțiune”, a adăugat medicul Clara Lee.

Pe lângă riscul de apariție a limfomului anaplazic cu celule mari, există și alte riscuri care își pot avea originea în operațiile de implant mamar pe care fiecare femeie căreia îi trece prin minte să apeleze la o astfel de procedură trebuie să le cunoască.

1. Imediat după operație: Medicul Clara Lee le atenționează pe femeile care doresc să apeleze la o astfel de intervenție că pot apărea diverse complicații imediat după operație. De exemplu, inciziile se pot vindeca mult mai greu decât în cazul altor intervenții chirurgicale sau pot apărea diverse infecții. În cazul acestora din urmă se va administra un tratament pe bază de antibiotice. În cazul în care infecția nu dispare nici în urma acestui tratament, este foarte posibil să se impună îndepărtarea implanturilor.

2. În decursul primului an de după operație: În perioada în care organismul se acomodează cu implanturile există riscul de apariție a diverselor probleme. Cea mai frecventă dintre ele este poziționarea greșită a implantului. Această situație poate surveni modificărilor pe care le suferă implantul sau în urma mișcărilor bruște de după operație. Cel de-al doilea risc este legat de deformările diverse care se pot face simțite pe suprafața implantului.

3. În următorii câțiva ani după operația de implant: Medicul avertizează, însă, că cele mai mari riscuri apar în primii câțiva ani de după realizarea intervenției chirurgicale. Cele mai mari astfel de riscuri sunt spargerea implantului sau contractura capsulară. Implantul poate să dezvolte o gaură în învelișul exterior al pungii de silicon din cauza uzurii. În acest caz, unora dintre femei le este inlocuit implantul, în timp ce altele reușesc să trăiască cu o mică puncție.

Contractura capsulară apare atunci când în jurul implantului se formează o porțiune de țesut care conduce la strangularea țesutului din jurul sânului, moment în care sânii încep să se simtă mult mai tari și fermi. Pentru remedierea acestei probleme pacientele aleg să îndepărteze implantul pentru o perioadă și să poată indepărta, astfel, țesutul afectat.

4. La o perioadă de 5-10 ani de la operație:În ceea ce privește riscurile pe termen lung, medicul spune că atât spargerea implantului, contractura capsulară cât și limfomul anaplazic cu celule mari pot apărea chiar și după 5-10 ani de la operație.

Primele simptome ale cancerului apărut în urma implantului de sân sunt duritate, umflături, roșeață sau durere la nivelul sânului. Medicul recomandă ca paricenta să se prezinte la control odată cu apariția oricărei astfel de simptome.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
Cum arată buletinul de vot la primul tur de la alegerile prezidențiale 2024
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Ce a găsit o echipă de muncitori în fața primăriei din Tulcea. Clădirea risca să...
Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Ilegal pentru proprietarii de locuințe. Poliția intră peste tine în casă și confiscă tot
Medicament retras de urgență din farmacii. Poate provoca efecte secundare grave
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Oamenii de știință au dezvăluit coroana unei găuri negre pentru prima dată